Over mijIk ben Lineke en in 2019 heb ik Lopen als Lifestyle opgericht. Dat was een logische stap, want (hard)lopen is al heel lang mijn lifestyle. Als ik regelmatig loop, voel ik mij energieker en zit ik goed in mijn vel. Ook loop ik graag wedstrijden in alle soorten en maten, want ik houd wel van een beetje competitie met mezelf en soms ook met anderen.

Ik loop (bijna) altijd, weer of geen weer, vakantie of niet en juist als ik moe ben. In 2008 kocht ik een paar hardloopschoenen en een eenvoudig sporthorloge. Mijn oudste dochter was een half jaar, ik had net een nieuwe baan en mijn energieniveau moest omhoog. Dus hup, van die bank af!


Hele en halve marathons

Wat begon met twee kleine rondjes per week, breidde zich al snel uit naar vier looptrainingen per week en sinds kort ook krachttraining (maar ik geef toe, niet mijn favoriet (-;). Inmiddels heb ik zeven hele marathons gelopen, met een persoonlijk record in Frankfurt 2019 van 2.58.22! (Met mijn zelfgemaakte schema!) In New York startte ik twee jaar achter elkaar als enige Nederlandse vooraan bij de sub-elite (startnr 273 en 226). Een super bijzondere ervaring! In 2017 werd ik 3e op de halve marathon in Londen. In februari 2018 liep ik, op mijn bijna 40e, een pr op de halve marathon in 1.22.53 en won ik ‘Schoorl’. Ook liep ik dat jaar mee in het eliteveld van de 20 van Parijs. (heel speciaal en tegelijkertijd dood eng). Vorige winter won ik het regionale Run X Crosscircuit. Korte afstand, zand, modder, bochten en heuvels. Ik dacht vooraf nog 'ik kan dit nooit!'

Dit najaar staat er weer een marathon op de planning en wel het NK marathon in Amsterdam! Ik ga mij daar toch maar eens aan wagen. Die afwisseling,kort, lang, trail, weg, dat vind ik fijn. Het houdt mij gemotiveerd.


Opleiding


In 2016/17 volgde ik met succes de HBO opleidingen Voedingsleer en Sportfysiologie & Trainingsleer. Daarnaast deed ik de cursus assistent jeugdtrainer bij de Vlaamse Atletiek Liga (Wij woonden 3 jaar in België) en gaf ik training aan de jeugd van het ZA-Team in Overijse.hardlopen Haarlem lopen als lifestyle

Parijs 2018

hardlopen haarlem lopen als lifestyle

New York 2015

hardlopen haarlem lopen als lifestyle

Londen 2017


"Ik loop altijd. Weer of geen weer, vakantie of niet. En juist als ik moe ben."