Coronaproof Hardlopen


Loopgroep, Hardloopcoach, marathonbegeleiding
Hardlopen in Haarlem en omgeving
Met de nodige aanpassingen mogen we samen sporten!

De looptrainingen op DONDERDAG van Lopen als Lifestyle zijn weer gestart. We houden 1,5 meter afstand, splitsen ons op in kleine groepjes. En Heb je verkoudheidsklachten, dan blijf je uiteraard thuis.   

Samen lopen motiveert!

De juiste voeding voor sporters

Blog

Sport op Social Media – mijn haat-liefdeverhouding

Laat je niet gek maken.

Je kent het misschien wel. Gaat om 7 uur je wekker, pak je nog half slapend je telefoon, zie je op Strava dat er al weer iemand in je netwerk een pittig rondje heeft hardgelopen. Terwijl jij gewoon sliep. En nee, niet omdat het bloedheet is (zie vorige blog) maar gewoon voor de leuk.

Om maar te zwijgen over Insta. Iedereen lijkt elke dag te trainen, hard te lopen, te fietsen en/of te zwemmen. Maar ook: een week na een sub 3 marathon alweer een trail rennen, moet kunnen toch? (Ik kom na 42 km een week de bank niet af van de spierpijn, maar oké, dat zal wel weer aan mij liggen.) Drie marathons binnen 6 maanden, in knappe tijden, dat ook nog. Trans Alpine trails van 120 kilometer. Doen we gewoon even in de zomervakantie. Of, een van de ergste van aflopen jaar, op 1 januari posten dan je er al weer een halve marathon op hebt zitten om 10.00 ’s ochtends. Wát is er mis met iets te veel champagne en uitslapen op 1 januari?! Als het dan al niet mag…

En dan heb je nog Medal Monday. Om iedereen op maandag nog eens in te kunnen wrijven dat jij wel een wedstrijd hebt gedaan (en zij niet.) Daar doe ik uit principe niet aan mee. Ongetwijfeld in het leven geroepen om anderen te inspireren, maar bij mij werkt deze #hashtag averechts.

Maar wat is nou je punt,hoor ik je denken. Dat ik hier dus soms een beetje onzeker van word. Kom ik aan met mijn 50, soms 60, kilometer in de week, waarvan maar één intervaltraining. In de zomer zwem ik. Gewoon schoolslag. Niveau ik heb nog net geen bloemetjes badmuts. En ik heb een racefiets, maar daarop ga ik net zo snel als een Keniaan rent. Wanneer ik veel meer doe dat dit, herstel ik niet goed en word ik te moe.

Ben ik nou zo’n watje?

Nu kan ik het natuurlijk gewoon allemaal niet lezen, dat is verreweg het makkelijkst. Maar aan de andere kant is Social Media vaak ook een inspiratiebron voor mij voor van alles en nog wat. Ik vind het ook oprecht leuk en motiverend om te zien wat mijn loopmaatjes op Strava uitspoken. En ja, ook ik wil CR’s lopen natuurlijk.

Dus heb je hier ook last van: ontvolg alle mensen waar je onzeker van wordt of waar je je stiekem aan irriteert. Dat kan gewoon. Niemand die je het verbiedt. En diegene zal er geen nacht slechter van slapen.

En: Luister naar je lichaam. Ik denk dat simpelweg niet iedereen is gemaakt voor ultralopen of 7 x in de week trainen. En dat geeft niet!

Oh ja, en je telt ook gewoon mee als je géén triatleet bent.