Coronaproof Hardlopen


Loopgroep, Hardloopcoach, marathonbegeleiding
Hardlopen in Haarlem en omgeving
Met de nodige aanpassingen mogen we samen sporten!

De looptrainingen op DONDERDAG van Lopen als Lifestyle zijn weer gestart. We houden 1,5 meter afstand, splitsen ons op in kleine groepjes. En Heb je verkoudheidsklachten, dan blijf je uiteraard thuis.   

Samen lopen motiveert!

De juiste voeding voor sporters

Blog

Waarom hardlopen goed is voor bruiloften (en andere feestjes)

Happy anniversery to us! Precies 3 jaar geleden maakte mijn kersverse man een heel goede grap waardoor ik bijna hysterisch lachend uit de trouwauto stap. (en nog steeds kan ik hard om ‘m lachen by the way). Waar sommigen van onze gasten verwacht hadden dat ik vast de hele dag op hardloopschoenen zou lopen, was niets minder waar. Ik had geïnvesteerd in een paar goede 8 cm hoge hakken en die heb ik de hele dag niet uitgedaan. Zelfs niet toen ’s avonds de modder tot onze knieën stond en de DJ voor de zoveelste keer Dance van Justin draaide in onze gehuurde scouts tent. Want ja, het was een Belgisch huwelijk. Alles was aanwezig: goed bier in verschillende varianten, een degelijke feesttent, onze allerliefste familie en vrienden, veel regen en nog meer modder! En ik liep op mijn nieuwe feestschoenen, want, zo heb ik gemerkt, doordat ik veel hardloop en braaf mijn balansoefeningen doe, kan ik dus prima een etmaal op hoge hakken lopen. Oké, misschien hielp de alcohol ook ietsje. (Want ja, hardlopers drinken écht niet de hele dag alleen maar sportdrank en chocomel.)

Maar over die hoge hakken dus. Als ik google, stuit ik op allerlei onderzoeken waaruit blijkt dat lopen op high heels super slecht voor je rug, bekken, achillespezen en noem maar op is. En het zal vast niet goed zijn om dag in dag uit op stiletto’s te paraderen. Maar zo af en toen kan het echt geen kwaad. Als je bijvoorbeeld een huwelijk hebt deze zomer. En dan helpt het dus enorm als je een hardloper bent met sterke beenspieren. Dus hakken (even) uit, loopschoenen aan en trainen voor het feestseizoen!