Coronaproof Hardlopen


Loopgroep, Hardloopcoach, marathonbegeleiding
Hardlopen in Haarlem en omgeving
Met de nodige aanpassingen mogen we samen sporten!

De looptrainingen op DONDERDAG van Lopen als Lifestyle zijn weer gestart. We houden 1,5 meter afstand, splitsen ons op in kleine groepjes. En Heb je verkoudheidsklachten, dan blijf je uiteraard thuis.   

Samen lopen motiveert!

De juiste voeding voor sporters

Blog

Voor de gezelligheid

Lopen met sponzen was het afgelopen zondag tijdens de Lettenrenloop in Haarlem. Bij tropische temperaturen kan ik dat van harte aan bevelen. Lopen op hartslag trouwens ook, ontdekte ik. Zo kwam ik uiteindelijk in een prima tijd en eigenlijk best fris over de finish.

De dag er voor dacht ik nog 'ik ga niet'. Ik was super verkouden, het werd 28 graden, dus winnen of een goede tijd zat er sowieso niet in. En dat is dus eigenlijk een beetje het nadeel van 'snel zijn'. Ik kan niet meer gewoon even meedoen aan een wedstrijdje voor de gezelligheid. Want 'iedereen' verwacht iets. Misschien ook wel helemaal niet, maar dat gevoel heb ik wel. En dat is soms best jammer, want als ik mij niet 100 procent fit voel, dan doe ik liever niet mee. Afgelopen zondag besloot ik het lekker tóch te doen. Want de Letterenloop is een van mijn favoriete lopen, vlakbij huis en met allemaal gezellige mensen. En daarnaast, de week er voor liep ik nog 38.57 in Den Haag dus ik vond het wel even prima zo.

Het 'meedoen is belangrijker dan winnen' pakte goed uit. Ik begon mijn dag met 30 minuten schoolslag in openluchtzwembad de Houtvaart en stond daardoor redelijk afgekoeld aan de start. Ik zette mijn horloge op hartslag en lette niet op de tijd. Ontspannen lopen was het plan. Er waren nog steeds een paar mensen die dachten dat ik 'toch wel ging winnen'. Oh geen podium? Nee, dat was ook niet de bedoeling vandaag. Want mijn motto is Lopen als Lifestyle en niet 'altijd tot het gaatje en kapot over de finish als Lifestyle' De 40 gepasseerd, zou het daar mee te maken hebben? (-;

P.S. Nog steeds snelste van Haarlem e.o.