Coronaproof Hardlopen


Loopgroep, Hardloopcoach, marathonbegeleiding




Hardlopen in Haarlem en omgeving




Met de nodige aanpassingen mogen we samen sporten!

De looptrainingen op DONDERDAG van Lopen als Lifestyle zijn weer gestart. We houden 1,5 meter afstand, splitsen ons op in kleine groepjes. En Heb je verkoudheidsklachten, dan blijf je uiteraard thuis.

Samen lopen motiveert!

De juiste voeding voor sporters

Blog

Onmisbare tips voor voetballers en andere beginnende hardlopers

Dacht jij nog dat je deze weken bankhangend en netflixend door kon komen. In je joggingbroek met je laptop op de bank? Ha! Dan heb je het mis. Want de sportschool is dan wel dicht, de voetbalcompetitie stilgelegd en gezamenlijke hardlooptrainingen zitten er ook even niet in. Dat zijn geen excuses. Want honderden sportcoaches zitten nu ook noodgedwongen thuis. En wat gebeurt er dan? We gaan massaal online! Binnen een paar muisklikken vind jij jouw ideale boks, yoga, staystrong, keepfit, whatever work-out voor in de woonkamer, al dan niet samen je de kids. Nieuwe hardlooproutes zijn ook zo gedownload en naar gratis online trainingsschema’s hoef je niet lang te zoeken. Fijn! Daar kunnen we wat mee.


Wat heb ik hier nog aan toe te voegen, dacht ik de eerste week van de schoolsluiting. Wie zit er te wachten op mijn ’166 beste tips om te blijven lopen tijdens een pandemie’ of ‘de perfecte bilspieroefening voor achter je bureau‘. Volgens mij zijn veel mensen al blij als het ze überhaupt lukt om het hele gezin een soort van aangekleed aan het werk te hebben. Het enige wat je verder nog wilt, ik spreek voor mezelf, is rust en wat me-time. Dus hup, die sportschoenen aan en buiten een frisse neus halen. Of je dan 5 of 25 km rent, langzaam of snel, met of zonder kind op de fiets naast je. Het boeit niet, zou mijn dochter zeggen. De komende weken of maanden zijn er toch geen wedstrijden. Dus je loopt echt alleen voor jezelf, om fysiek en ook zeker mentaal gezond te blijven.


Zelf loop ik nog vier keer in de week en ik doe waar ik op dat moment zin in heb. Soms een interval, soms een slomeslak loopje. En ik ben zeker niet de enige. Het lijkt alsof de hele wereld is gaan hardlopen. De voetbaljongens die opeens voorbij dribbelen met iets gebogen knieën alsof ze elk moment tegen een bal aan willen trappen (Willen ze ook natuurlijk.), de moeders en vaders die elk moment aangrijpen om maar even het huis te ontvluchten en nog ergens een oude joggingbroek hadden liggen, die norskijkende pubers die ondanks protest, toch door een ouder worden meegesleept. Echt iedereen rent, jogt en holt.


En toen kon ik het toch niet laten. Ook ik heb een paar tips, gebaseerd op wat ik om me heen zie. En dan dus vooral voor de beginnende loper, om het je net iets makkelijker te maken en er voor te zorgen dat je niet over je eigen benen of een boomwortel struikelt.(Want echt, dat gebeurt de besten nog wel eens.)


Tip 1: Hoor jij jezelf lopen? Til die voeten goed op! En dus ook je knieën.

Tip 2: Loop recht op en hel licht naar voren. Beeld je in dat er een touwtje boven aan je hoofd zit dat je schuin naar voren trekt.

Tip 3: Kijk vooruit, de verte in. (Dus niet naar beneden.)

Tip 4: Span zo af en toe je buikspieren eens aan om te kijken of ze er nog zitten haha. Instant een betere houding.

Tip 5: Beweeg je armen vanuit je schouder naar voren. Dus niet opzij. Want dan ga je zwabberen en dat loopt niet lekker.


En verder, geniet vooral van jouw rondje buiten, blijf gezond, houd afstand en sport bij voorkeur alleen. Uiteindelijk komt het allemaal goed.

Everything will be okay in the end. if it's not okay it's not the end.

Dus.